Tento kdysi retro koktejl, který se připravuje z ginu, likéru maraschino a crème de violette (tajemství nádherné levandulové barvy), dnes zažívá comeback.
Historie tohoto koktejlu
Na počátku 20. století začala tzv. renesance koktejlů, kdy se američtí znalci koktejlů snažili znovu objevit časem ztracené recepty koktejlů z doby před prohibicí. Jedním z nich byl koktejl Aviation.
První recepty na koktejly Aviation obsahovaly pouze tři ingredience: gin, likér maraschino a citronovou šťávu. Pak byl ale objeven další recept tohoto koktejlu se záhadnou čtvrtou složkou – crème de violette. O co se jedná?
Crème de violette je likér, který se vyrábí z fialek (a také po nich chutná). Občas však může být crème de violette problém sehnat. Například ve Spojených státech nebylo možné crème de violette koupit až do roku 2007.
Ingredience
- 60 ml ginu
- 20 ml čerstvé citronové šťávy
- 15 ml likéru maraschino
- 7 ml crème de violette
- Led
Postup
- Krok 1 – Všechny ingredience smíchejte v koktejlovém šejkru. Přidejte led a šejkr protřepávejte asi 30 sekund, nebo dokud se na šejkru nevytvoří námraza. Dvakrát přeceďte do koktejlové sklenice.
- Krok 2 – Ozdobte koktejlovou třešní nebo citronovým twistem.