Tento kokosový koláč má jemnou kokosovou příchuť. Kdo by si nedal velkorysý kousek s kopečkem šlehačky?
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Pečení: 45 minut
- Celkem: 1 hodina 5 minut
- Počet porcí: 8
Ingredience
- těsto na hluboký koláč (crust-deep-dish)
- 1 šálek nasekaného slazeného strouhaného kokosu
- 3 velká vejce, rozšlehaná
- 2 a 1/2 šálku 2% mléka
- 2/3 šálku cukru
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
- volitelně: opečený slazený strouhaný kokos
Postup
- Předehřejte troubu na 230 °C.
- Na lehce pomoučněném povrchu rozválejte těsto na kruh o tloušťce 1/8 palce.
- Přeneste ho do hluboké koláčové formy. Okraj koláče ořízněte a olemujte.
- Nevymazaný plát vyložte dvojitou tloušťkou silné fólie.
- Pečte 10 minut.
- Poté odstraňte fólii a pečte ještě 5 minut.
- Korpus posypte kokosem a dejte stranou.
- Snižte teplotu trouby na 175 °C.
- Ve velké míse smíchejte vejce, mléko, cukr, mouku, vanilku a sůl. Nalijte na kokos a posypte muškátovým oříškem.
- Pečte odkryté, zhruba 45-50 minut.
- Na mřížce nechte 1 hodinu vychladnout.
- V případě potřeby posypeme opečeným kokosem a podáváme. Zbytky uchovávejte v chladničce.