Ingredience
- 800 g filetů z pangasia
- 2 lžíce krystalového cukru
- 1 lžíce vinného octa
- kokosová moučka
- hladká mouka
- 200 ml vody
- strouhanka
- 2 vejce
- rozinky
- mléko
- pepř
- olej
- sůl
Na omáčku 3 lžíce strouhaného perníku na vaření, 2 lžíce švestkových povidel, vývar ze závitků, 1 lžíce medu.
Postup
Vyšší filety naplocho prořízneme, abychom dostali tenčí plátky, které osolíme, opepříme a posypeme kokosovou moučkou… a rozinkami. Svineme je do roládek, převážeme je nití (pro názornost jsem použil černou, ale pozor, ta pouští barvu!) a pošírujeme je 5 minut ve vodě smíchané s cukrem a octem zahřáté pod bod varu.
Poté je vyjmeme a necháme vystydnout. Vychladlé rolky zbavíme nití a obalíme je v mouce, vejcích rozšlehaných s trochou mléka, ve strouhance a na oleji je zvolna dorůžova osmažíme.
Omáčku připravíme tak, že vývar z rolek uvedeme do varu a vmícháme do něj povidla, med, zahustíme perníkem a povaříme za stálého míchání 10 minut. Omáčkou přelijeme závitky a podáváme s hranolky nebo rýží.