Kokosový krém je bohatý a nadýchaný. Může sloužit jako náhrada šlehačky. Použijte tento jednoduchý recept na kokosovou šlehačku na své oblíbené pochoutky.
Co je kokosový krém?
Ve většině obchodů s potravinami najdete tři kokosové konzervy: kokosové mléko light, plnotučné kokosové mléko a kokosový krém. Základními složkami všech tří mlék jsou kokos a voda, ale každé z nich obsahuje jinou koncentraci kokosu.
Konzervovaný kokosový krém má nejvyšší podíl kokosu, což znamená, že má také nejvyšší obsah tuku a nejhustší strukturu. Plnotučné kokosové mléko je druhé v pořadí a na posledním místě je kokosové mléko light.
Jak se dělá kokosová šlehačka
Výroba domácí kokosové šlehačky není o nic složitější než výroba běžné domácí šlehačky, ale musíte si ji naplánovat dopředu. Plechovky vždy přes noc zchlaďte v lednici.
Kokosová hmota v lednici vystoupá na povrch plechovky a kokosová voda zůstane na dně. Tuto koncentrovanou smetanu budete potřebovat, abyste vytvořili nadýchanou kokosovou šlehačku.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 10 minut
- Počet porcí: 4 porce
Ingredience
- 2 plechovky plnotučného kokosového mléka
- 2 a ½ lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce čistého vanilkového extraktu
- 1 lžíce citronové kůry
- špetka mořské soli
- 1-2 lžíce citronové šťávy, nepovinné, v závislosti na hustotě krému
Postup
- Kokosovou hmotu, která vystoupila na povrch plechovky, vyndejte a lžící ji vložte do mixéru se šlehacím nástavcem.
- Ujistěte se, že se tuhá hmota oddělila od kokosové vody v plechovce – pokud se smíchá, kokosový krém se vám nepodaří vyšlehat.
- Zbytek kokosové vody si uschovejte do koktejlů.
- Šlehejte na vysoké otáčky, dokud nezačne houstnout.
- Nepřehánějte to s mícháním, jinak krém příliš změkne.
- Přidejte javorový sirup, vanilku, sůl a citronovou kůru a promíchejte.
- Pokud je kokosový krém velmi hustý, přidejte podle potřeby 1 až 2 lžíce citronové šťávy.
- Pokud váš krém není dostatečně hustý, abyste mohli přidat další tekutinu, citronovou šťávu vynechejte.
- Krém nechte vychladnout v lednici, dokud ho nebudete chtít podávat.