Tyto kokosové krevety jsou před smažením obaleny v těstíčku z kokosového piva. Podávejte teplé s oblíbenou omáčkou.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 10 minut
- Čas navíc: 30 minut
- Celkem: 55 minut
- Počet porcí: 6 porcí
Ingredience
- ¾ hrnku polohrubé mouky
- ⅔ šálku piva
- 1 velké vejce
- 1 a ½ lžičky prášku do pečiva
- 2 šálky kokosových vloček
- 24 středně velkých syrových krevet, bez skořápky, zbavených kostí a ocásků
- 3 šálky oleje na smažení
Postup
- Plech na pečení vyložte pečícím papírem a dejte stranou.
- Ve středně velké míse vyšlehejte 1/2 hrnku mouky, pivo, vejce a prášek do pečiva dohladka.
- Kokos a zbývající 1/4 hrnku mouky dejte do dvou oddělených misek.
- Krevety po jedné držte za ocas a obalujte je v mouce, přebytečnou mouku setřeste.
- Namočte je do pivního těsta a nechte přebytečné množství odkapat.
- Obalte je v kokosu a položte na připravený plech.
- Uložte na 30 minut do lednice.
- Rozehřejte olej ve fritéze nebo na velké pánvi.
- Krevety smažte v horkém oleji po dávkách, jednou je otočte a smažte je 2 až 3 minuty dozlatova.
- Pomocí kleští vyjměte krevety na papírové utěrky a nechte je okapat.