Chcete si doma vyzkoušet tak trochu jiný recept? Co takhle božsky nadýchanou kokosovou rýži s příchutí exotiky, kterou si ovšem připravíte snadno a z dostupných ingrediencí? Tato speciální rýže se také skvěle hodí k hovězí pečeni na česneku.
Příprava
- Příprava: 2 minuty
- Vaření: 15 minut
- Celkem: 17 minut
Ingredience
- 2 šálky (360 g) jasmínové nebo dlouhozrnné bílé rýže
- 400 ml kokosového mléka
- 1/2 šálku vody
- 1 lžíce bílého cukru
- 1/2 lžičky soli
Postup
- Rýži propláchněte ve vodě, dokud není voda zcela čirá. Poté rýži slijte a namočte na 15 minut do vody, následně ji nechte okapat.
- Rýži, kokosové mléko, vodu, cukr a sůl přidejte do malého hrnce nebo velkého kastrolu a zapněte plotnu na středně vysokou teplotu.
- Přiveďte k varu, jednou zamíchejte, přiklopte pokličkou a ihned snižte teplotu na nízký stupeň. Nechte vařit 14 minut.
- Odstavte z ohně a nechte 10 minut nerušeně odpočívat. Načechrejte gumovou stěrkou, ozdobte opraženým kokosem, a podávejte.