Kombinace strouhaného kokosu, hořké čokolády a třtinového cukru se osvědčila. Kokosová roláda je díky použitým ingrediencím opravdu zdravější.
Ingredience
- 6 celých vajec
- 30 g kakaa
- 50 g špaldové mouky
- 2 PL nalámané hořké čokolády
- 180 g třtinového cukru
Ingredience na náplň
- 1 zralý banán
- 100 g strouhaného kokosu
- 150 g březového cukru (práškový)
- 3 žloutky
- 3 PL sójového mléka
- 250 g másla
Postup
- Troubu předehřejeme na 170 stupňů C.
- Bílky vyšleháme na tuhý sníh, přidáme třtinový cukr, žloutky, kakao, hořkou čokoládu a mouku.
- Těsto upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem. Když je těsto upečené, vyklopíme ho na vlhkou utěrku a zatočíme do rolády.
- Než těsto vychladne připravíme si náplň.
- Do hrnce dáme mléko, moučkový cukr a žloutky a vaříme na mírném ohni.
- Do vychladlého krému přimícháme mixérem máslo, strouhaný kokos a nakonec banán.
- Vychladlé těsto rozvineme, potřeme připraveným krémem, ze kterého si trochu odložíme na potření rolády.
- Roládu zavineme, vrch potřeme zbylým krémem a ozdobíme podle vlastní fantazie (kokosem, případně čokoládovými hoblinkami).