knedliky-2

S našimi snadnými knedlíky povýšíte svůj recept na guláš na vyšší úroveň. Rychlé a jednoduché jídlo pro celou rodinu.

Ingredience na knedlíky

  • 150 g hladké mouky
  • 70 g syrový tvrdý tuk z hovězího
  • malá hrst nasekané petrželky

Postup

  1. Zatímco bublá guláš, připravte knedlíky.
  2. Do mísy odvažte mouku a přidejte ½ lžičky soli.
  3. Vmíchejte tuk a petrželku.
  4. Uprostřed udělejte důlek a přidejte 3 lžíce studené vody, míchejte těsto a přidávejte další vodu, dokud nebude těsto pevné, ale poddajné.
  5. Rozdělte ho na osm stejných dílů a rozválejte je v troše mouky na kuličky.
  6. Odložíme, dokud nebudou potřeba.
  7. Když do konce přípravy guláše bude zbývat asi 30 minut, naaranžujte na něj knedlíky a přikryjte je pokličkou.
  8. V troubě vyhřáté na 160°C/140°C s ventilátorem vařte guláš s knedlíky 20 minut.
  9. Pak pokličku sundejte a vařte dalších 10 minut, dokud nejsou hnědé a nafouklé.
  10. Podávejte.

Lze podávat také nekynutý houskový knedlík – recept není o nic složitější, než recept na knedlíky do guláše.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang