Recept na klobásky pečené v pomalém hrnci

Hlavní jídlaPomalý hrnecUzeniny
klobasky_na_pivu

Pomalý hrnec můžete využít například k přípravě těchto perfektních pečených klobásek, které se výborně hodí k těstovinám či bramborám.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 4 hodiny
  • Celkem: 4 hodiny 20 minut

Ingredience

  • 2 červené cibule, jemně nakrájené
  • 1 celerová tyčinka, jemně nasekaná
  • 1-2 lžíce řepkového oleje
  • 4 mrkve, nakrájené na tučné kousky
  • 12 klobásek dle chuti, každá rozkrojená na polovinu
  • 1 sladká brambora, oloupaná a nakrájená na kousky
  • 400 g rajčat v plechovce
  • 1 lžíce rajčatového protlaku nebo protlaku z rajčat a zeleniny
  • 1 snítka tymiánu
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 1 kostka hovězího vývaru

Postup

  1. Cibuli a celer osmahněte na oleji na mírném ohni, dokud nezačnou měknout a vařit, asi 5 minut, a pak je lžící vložte do pomalého hrnce. Krátce osmahněte mrkev a přidejte ji také.
  2. Na stejné pánvi opečte klobásky po celém povrchu – dbejte na to, aby měly opravdu dobrou barvu, protože v pomalém hrnci už nezhnědnou. Přendejte je do pomalého hrnce a přidejte sladké brambory a rajčata.
  3. Do pánve dejte pyré, přidejte 250 ml vroucí vody, vše roztočte, aby se zachytily všechny chutě, a přendejte do pomalého hrnce.
  4. Přidejte bylinky, kostku bujónu a trochu pepře. Sůl přidávejte až po uvaření nákypu, protože vývar může být dost slaný.
  5. Vařte 4 hodiny na nejvyšší stupeň nebo 8 hodin na nejnižší stupeň, poté podávejte nebo nechte vychladnout a zmrazit.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang