Pomalý hrnec můžete využít například k přípravě těchto perfektních pečených klobásek, které se výborně hodí k těstovinám či bramborám.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 4 hodiny
- Celkem: 4 hodiny 20 minut
Ingredience
- 2 červené cibule, jemně nakrájené
- 1 celerová tyčinka, jemně nasekaná
- 1-2 lžíce řepkového oleje
- 4 mrkve, nakrájené na tučné kousky
- 12 klobásek dle chuti, každá rozkrojená na polovinu
- 1 sladká brambora, oloupaná a nakrájená na kousky
- 400 g rajčat v plechovce
- 1 lžíce rajčatového protlaku nebo protlaku z rajčat a zeleniny
- 1 snítka tymiánu
- 1 snítka rozmarýnu
- 1 kostka hovězího vývaru
Postup
- Cibuli a celer osmahněte na oleji na mírném ohni, dokud nezačnou měknout a vařit, asi 5 minut, a pak je lžící vložte do pomalého hrnce. Krátce osmahněte mrkev a přidejte ji také.
- Na stejné pánvi opečte klobásky po celém povrchu – dbejte na to, aby měly opravdu dobrou barvu, protože v pomalém hrnci už nezhnědnou. Přendejte je do pomalého hrnce a přidejte sladké brambory a rajčata.
- Do pánve dejte pyré, přidejte 250 ml vroucí vody, vše roztočte, aby se zachytily všechny chutě, a přendejte do pomalého hrnce.
- Přidejte bylinky, kostku bujónu a trochu pepře. Sůl přidávejte až po uvaření nákypu, protože vývar může být dost slaný.
- Vařte 4 hodiny na nejvyšší stupeň nebo 8 hodin na nejnižší stupeň, poté podávejte nebo nechte vychladnout a zmrazit.