Recept na klobásky na kari

Hlavní jídlaOmáčkySlané receptyUzeniny
klobasky-na-kari

Retro klasika. Opékané párky dušené v omáčce s příchutí kari, cibulí, mrkví a hráškem. Opékáním párků na stejné pánvi, na které se připravuje kari omáčka, získáte mnohem chutnější omáčku.

Ingredience

  • 0,5 lžíce oleje
  • 600 g klobásy
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 1 cibule, rozpůlená a nakrájená na plátky
  • 1 mrkev, oloupaná, nakrájená na úhlopříčky
  • 1 lžíce kari, nebo více
  • 3 lžíce mouky, libovolný druh
  • 2 šálky (500 ml) kuřecího vývaru/bujónu
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky soli, plus další podle chuti
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1 šálek hrášku, mražený

Postup

  1. Na velké pánvi rozehřejte olej na středně vysoké teplotě.
  2. Klobásy opečte, otočte, aby byly celé hnědé, a poté je vyjměte. Volitelně: nakrájejte párky na úhlopříčné plátky.
  3. Na stejnou pánev přidejte česnek a cibuli. Vařte 2 minuty, dokud nezprůsvitní.
  4. Přidejte kari a 30 sekund míchejte.
  5. Přidejte mouku a 30 sekund míchejte.
  6. Postupně přilévejte kuřecí vývar a neustále míchejte.
  7. Přidejte mrkev, cukr, sůl a pepř a dobře promíchejte.
  8. Přidejte klobásky a hrášek, přiveďte k varu a vařte 3 minuty nebo dokud omáčka nezhoustne.
  9. Podávejte k bramborové kaši, rýži, těstovinách nebo nudlím. Pro nízký obsah sacharidů vyzkoušejte kaši z květáku.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang