Retro klasika. Opékané párky dušené v omáčce s příchutí kari, cibulí, mrkví a hráškem. Opékáním párků na stejné pánvi, na které se připravuje kari omáčka, získáte mnohem chutnější omáčku.
Ingredience
- 0,5 lžíce oleje
- 600 g klobásy
- 2 stroužky česneku, mleté
- 1 cibule, rozpůlená a nakrájená na plátky
- 1 mrkev, oloupaná, nakrájená na úhlopříčky
- 1 lžíce kari, nebo více
- 3 lžíce mouky, libovolný druh
- 2 šálky (500 ml) kuřecího vývaru/bujónu
- 1 lžička cukru
- 1/2 lžičky soli, plus další podle chuti
- 1/2 lžičky černého pepře
- 1 šálek hrášku, mražený
Postup
- Na velké pánvi rozehřejte olej na středně vysoké teplotě.
- Klobásy opečte, otočte, aby byly celé hnědé, a poté je vyjměte. Volitelně: nakrájejte párky na úhlopříčné plátky.
- Na stejnou pánev přidejte česnek a cibuli. Vařte 2 minuty, dokud nezprůsvitní.
- Přidejte kari a 30 sekund míchejte.
- Přidejte mouku a 30 sekund míchejte.
- Postupně přilévejte kuřecí vývar a neustále míchejte.
- Přidejte mrkev, cukr, sůl a pepř a dobře promíchejte.
- Přidejte klobásky a hrášek, přiveďte k varu a vařte 3 minuty nebo dokud omáčka nezhoustne.
- Podávejte k bramborové kaši, rýži, těstovinách nebo nudlím. Pro nízký obsah sacharidů vyzkoušejte kaši z květáku.