Tento recept na klobásu s paprikou a cibulí připravený na jedné pánvi je velice snadný a chutný. Je to ideální večeře pro náročný všední večer. Podávejte s pečivem, jako základ na pizzu či s těstovinami.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Doba vaření: 30 minut
- Celkem: 45 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 6 sladkých italských klobás
- 2 lžíce másla
- 1 středně velká žlutá cibule, nakrájená na plátky
- 1/2 střední červené cibule, nakrájená na plátky
- 4 mleté stroužky česneku
- 1 velká červená paprika, nakrájená na plátky
- 1 středně velká zelená paprika, nakrájená na plátky
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1/4 šálku bílého vína nebo dle chuti
Postup
- Klobásu opečeme na velké pánvi na středním ohni ze všech stran dohněda, asi 5-7 minut. Vyjmeme ji z pánve a nakrájíme na plátky.
- Na stejné pánvi rozpustíme máslo. Vmícháme cibuli a česnek a restujeme 2-3 minuty.
- Přimícháme papriky, ochutíme bazalkou a oreganem a přilijeme bílé víno. Pokračujeme ve vaření a míchání dalších 5-7 minut, dokud papriky a cibule nezměknou.
- Vrátíme plátky klobásy do pánve. Snížíme teplotu na minimum a vaříme 15 minut, nebo dokud se klobása neprohřeje. V případě potřeby přidáme další víno.