Italská klobása s paprikou a cibulí – recept

Hlavní jídlaSnackyUzeninyZeleninová jídla

Tento recept na klobásu s paprikou a cibulí připravený na jedné pánvi je velice snadný a chutný. Je to ideální večeře pro náročný všední večer. Podávejte s pečivem, jako základ na pizzu či s těstovinami.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Doba vaření: 30 minut
  • Celkem: 45 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 6 sladkých italských klobás
  • 2 lžíce másla
  • 1 středně velká žlutá cibule, nakrájená na plátky
  • 1/2 střední červené cibule, nakrájená na plátky
  • 4 mleté stroužky česneku
  • 1 velká červená paprika, nakrájená na plátky
  • 1 středně velká zelená paprika, nakrájená na plátky
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/4 šálku bílého vína nebo dle chuti

Postup

  1. Klobásu opečeme na velké pánvi na středním ohni ze všech stran dohněda, asi 5-7 minut. Vyjmeme ji z pánve a nakrájíme na plátky.
  2. Na stejné pánvi rozpustíme máslo. Vmícháme cibuli a česnek a restujeme 2-3 minuty.
  3. Přimícháme papriky, ochutíme bazalkou a oreganem a přilijeme bílé víno. Pokračujeme ve vaření a míchání dalších 5-7 minut, dokud papriky a cibule nezměknou.
  4. Vrátíme plátky klobásy do pánve. Snížíme teplotu na minimum a vaříme 15 minut, nebo dokud se klobása neprohřeje. V případě potřeby přidáme další víno.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang