Klobása s paprikami a cibulí – recept

Hlavní jídlaMasoUzeninyZeleninová jídla

Italské klobásy vařené s paprikami, sladkou cibulí, drcenými rajčaty a česnekem. Taková uspokojivá kombinace. Podávat je můžete např. s těstovinami či s polentou.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Doba vaření: 40 minut
  • Celkem: 50 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 italské klobásy (sladké, pálivé, nebo několik od každého druhu)
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 zelená paprika nakrájená na proužky
  • 1 červená paprika nakrájená na proužky
  • 1 paprika jiné barvy (žlutá nebo oranžová) nakrájená na proužky
  • 4 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • 1 velká žlutá cibule nakrájená na půlměsíčky
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 1/2 šálku červeného vína (volitelné)
  • 1/2 lžičky červených pepřových vloček (volitelné)
  • sůl dle chuti

Postup

  1. Na velké pánvi s poklicí rozehřejeme olivový olej na středním plamenu. Když je olej rozpálený, přidáme klobásy a pomalu je opečeme. Pokud příliš prskají a praskají, snížíme teplotu. Chceme, aby se opekly jemně, nikoliv aby se připekly. Vaříme je několik minut a občas je otočíme, aby se opekly ze všech stran. Když jsou klobásy opečené, vyjmeme je z pánve a dáme stranou.
  2. Přidáme do pánve cibuli a papriku a zvýšíme teplotu na nejvyšší stupeň. Promícháme, aby se vše obalilo olejem na pánvi. Za stálého míchání směs co nejlépe opečeme.
  3. Jakmile cibule a papriky změknou, posypeme je solí. Jakmile zčernají, přidáme česnek a restujeme ještě 1 minutu.
  4. Přidáme červené víno, pokud ho používáme. Vařečkou seškrábeme dno pánve, aby se uvolnily všechny připečené a zčernalé kousky. Víno necháme svařit na polovinu.
  5. Přidáme rajčata, oregano a vločky červeného pepře, pokud je používáme, a dobře promícháme. Přidáme zpět klobásy. Přivedeme k varu, všechny přísady povaříme a poté snížíme teplotu na minimum.
  6. Přikryjeme a vaříme asi 20 minut, dokud papriky nezměknou a klobásy nebudou uvařené.

Tipy

  1. Nemáte-li k dispozici papriky různých barev, vůbec to nevadí. Klidně můžete použít pouze jednu barvu papriky, chcete-li.
  2. Pokud chcete jemnější pokrm, použijte pouze sladké klobásy, nikoliv pálivé. Naopak, chcete-li pokrm pikantnější, použijte pouze pálivé klobásy.
  3. Po uvaření vydrží klobása s cibulí a paprikami v lednici 3-4 dny.
  4. Pokrm můžete také zamrazit až na 3 měsíce. Poté je stačí přes noc rozmrazit v lednici a znovu ohřát v hrnci na mírném ohni.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang