Klobásy patří mezi oblíbené masné výrobky, ať už se jedná o italské klobásy, vinné klobásy nebo třeba klobásy se zvěřinou. Klobása s cibulovou omáčkou dokáže spolehlivě zahřát, zasytit, a navíc výborně chutná. Vyzkoušejte náš recept, díky kterému si tuto vynikající klobásu připravíte sami snadno a během chvilky.
Ingredience
- Olej (1/2 lžíce)
- Klobásy (8 ks)
- Velká cibule (1 ks)
- Česnek (2 stroužky)
- Mouka (30 g)
- Hovězí vývar (500 ml)
- Sůl (1/4 lžičky)
- Pepř (1/2 lžičky)
Postup
Na velké pánvi rozpalte olej a stáhněte na polovinu. Přidejte klobásy a za neustálého otáčení opékejte. Vyjměte klobásy z pánve, přidejte cibuli a česnek a zhruba 4 minuty opékejte. Opatrně za neustálého míchání přisypte mouku, opékejte na pánvi další 2 minuty a začněte postupně přilévat hovězí vývar. Míchejte 2 – 3 minuty, dokud směs nezhoustne. Nakonec přidejte sůl a pepř a lahodnou omáčku servírujte spolu s klobásami.