Klobása s cibulovou omáčkou recept

Hlavní jídlaOmáčkyUzeniny
Klobasy s omackou

Klobásy patří mezi oblíbené masné výrobky, ať už se jedná o italské klobásy, vinné klobásy nebo třeba klobásy se zvěřinou. Klobása s cibulovou omáčkou dokáže spolehlivě zahřát, zasytit, a navíc výborně chutná. Vyzkoušejte náš recept, díky kterému si tuto vynikající klobásu připravíte sami snadno a během chvilky.

Ingredience

  • Olej (1/2 lžíce)
  • Klobásy (8 ks)
  • Velká cibule (1 ks)
  • Česnek (2 stroužky)
  • Mouka (30 g)
  • Hovězí vývar (500 ml)
  • Sůl (1/4 lžičky)
  • Pepř (1/2 lžičky)

Postup

Na velké pánvi rozpalte olej a stáhněte na polovinu. Přidejte klobásy a za neustálého otáčení opékejte. Vyjměte klobásy z pánve, přidejte cibuli a česnek a zhruba 4 minuty opékejte. Opatrně za neustálého míchání přisypte mouku, opékejte na pánvi další 2 minuty a začněte postupně přilévat hovězí vývar. Míchejte 2 – 3 minuty, dokud směs nezhoustne. Nakonec přidejte sůl a pepř a lahodnou omáčku servírujte spolu s klobásami.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang