Klasický cheesecake

Připravte cheesecake s krémovým sýrem Philadelphia a získejte jednoduchý a lahodný dezert, který vás jistě zaujme. Těsně před podáváním ho doplňte čerstvým ovocem.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 55 minut
  • Přídavný čas: 4 hodiny
  • Celkem: 5 hodin 15 minut
  • Počet porcí: 16

Ingredience

  • 1 a ½ šálku grahamových sušenek
  • ⅓ šálku rozpuštěného másla nebo margarínu
  • 3 lžíce cukru
  • 4 balení změklého smetanového sýra Philadelphia
  • 1 šálek cukru
  • 1 lžička vanilky
  • 4 vejce

Postup

  1. Troubu předehřejte na 165 °C.
  2. Smíchejte drobky, máslo a 3 lžíce cukru a pevně je vtlačte na dno 9palcové pružinové formy.
  3. V míse vyšlehejte smetanový sýr, 1 šálek cukru a vanilku dohladka.
  4. Přidejte vejce, jedno po druhém, a míchejte na nízké otáčky, dokud se nespojí.
  5. Nalijte na krustu.
  6. Pečte v předehřáté troubě, dokud střed není téměř pevný, asi 55 minut.
  7. Uvolněte koláč z okraje formy.
  8. Před odstraněním okraje nechte vychladnout.
  9. Před podáváním nechte 4 hodiny v chladničce.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang