Recept na palačinky, které budou slavit úspěch u snídaně nebo jako poutavý dezert. Teplé palačinky posypte cukrem a citronem nebo je podávejte se šlehačkou, zmrzlinou a ovocem.
Ingredience
- 4 lehce našlehaná vejce
- 1 a ⅓ hrnku mléka
- 1 hrnek hladké mouky
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 2 lžíce bílého cukru
- ½ lžičky soli
Recept
- Ve velké míse vyšlehejte vejce, mléko, mouku, rozpuštěné máslo, cukr a sůl dohladka.
- Rozehřejte střední pánev nebo pánev na palačinky na středním ohni. Pánev vymažte malým množstvím másla nebo oleje.
- Pomocí malé naběračky dejte na horkou pánev asi 3 lžíce palačinkového těsta a nakloňte pánev tak, aby se těsto rovnoměrně rozlilo.
- Smažte dozlatova, 1 až 2 minuty z každé strany a podávejte.