Recept na klasické jablečné čatní

OmáčkyOmáčky a dipyStudené omáčky

Toto klasické čatní podávejte k pečenému vepřovému masu, jablka a maso si skvěle rozumí.

Ingredience

  • 1,5 kg oloupaných a na kostičky nakrájených jablek
  • 750 g světlého cukru muscovado
  • 500 g rozinek
  • 2 střední cibule nakrájené nadrobno
  • 2 lžičky hořčičných semínek
  • 2 lžičky mletého zázvoru
  • 1 lžička soli
  • 700 ml jablečného octa

Postup

  1. Všechny ingredience smíchejte ve velkém těžkém hrnci. Směs přiveďte k varu na mírném ohni a pak ji za častého míchání vařte odkrytou 30-40 minut nebo dokud nezhoustne a začne být kašovitá.
  2. Odstavte z ohně, nechte vychladnout a přelijte do sterilizovaných, čistých a suchých sklenic a uzavřete.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang