Pesto skýtá celou řadu možností využití, především v italské kuchyni. Naučte se s námi připravit vynikající bazalkové pesto, se kterým budete stoprocentně slavit úspěchy.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Celkem: 10 minut
Ingredience
- 50 g čerstvých listů bazalky
- 75 g strouhaného parmezánu
- 120 ml extra panenského olivového oleje
- 70 g piniových oříšků nebo vlašských ořechů
- 2 stroužky česneku (velké)
- 60 ml citronové šťávy (šťáva ze 2 malých citronů)
- 1/2 lžičky soli nebo podle chuti
- 1/4 lžičky černého pepře
Postup
- Listy bazalky důkladně omyjte a pečlivě osušte.
- Bazalku vložte do kuchyňského robotu, přidejte sýr, ořechy, stroužky česneku, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř. Zpracujte do hladka.
- V případě potřeby dochuťte bazalkové pesto ještě solí.