Připravte si tuto snadnou nejklasičtější pizzu, potřebujete těsto na pizzu, rajčata, sýr a bazalku.
Ingredience
- Domácí nebo kupované těsto na pizzu
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky pečeného česneku, jemně nasekané
- 1/4 hrnku oblíbené pizzové nebo rajčatové omáčky
- 220 g sýra mozzarella
- 2 rajčata nakrájená na plátky
- hrst čerstvé bazalky
- čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Vyválejte těsto na pizzu.
- V malé misce smíchejte olivový olej a nasekaný česnek. Vrchní část těsta lehce potřete olivovým olejem. Prsty vtlačte do povrchu těsta důlky, aby se zabránilo tvorbě bublinek.
- Navrch dejte pizzovou omáčku, pak plátky sýra mozzarella a nakonec plátky rajčat.
- Pečte 14-16 minut nebo dokud kůrka lehce nezhnědne a sýr nezačne bublat. Na poslední minutu přesuňte mřížku trouby na horní rošt, aby okraje opravdu zhnědly.
- Vyjměte z trouby a posypte čerstvou bazalkou a pepřem. Pizzu nakrájejte na plátky a ihned podávejte.