Recept na klasickou hovězí pečeni z trouby

Hlavní jídlaHovězí masoMaso
hovezi-pecene

Tento recept na pečeni z trouby je velmi snadný a chutná skvěle. Během dlouhého pečení vznikne chutná omáčka. Pro obměnu můžete vermut nahradit bílým vínem.

Ingredience

  • ½ hrnku hladké mouky
  • Mletý černý pepř podle chuti
  • 1,5 kg hovězího zadního
  • ¼ hrnku másla
  • 1 plechovka kondenzované houbové polévky
  • ½ šálku suchého vermutu
  • ½ sáčku suché cibulové polévkové směsi

Postup

  1. Předehřejte troubu na 165 °C.
  2. Ve velké míse smíchejte mouku a černý pepř. Obalte maso v ochucené mouce a přebytečnou mouku oklepejte.
  3. Ve velkém hrnci na středním ohni rozpusťte máslo. Maso opečte ze všech stran a vložte do zapékací mísy s poklicí.
  4. V malé misce smíchejte kondenzovanou polévku, vermut a polévkovou směs a nalijte na pečeni.
  5. Přikryjte a pečte v předehřáté troubě do požadované propečenosti, asi 3 hodiny. Pro středně propečenou pečeni by měl teploměr s okamžitým měřením vložený do středu ukázat alespoň 63 °C.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang