Tento recept na pečeni z trouby je velmi snadný a chutná skvěle. Během dlouhého pečení vznikne chutná omáčka. Pro obměnu můžete vermut nahradit bílým vínem.
Ingredience
- ½ hrnku hladké mouky
- Mletý černý pepř podle chuti
- 1,5 kg hovězího zadního
- ¼ hrnku másla
- 1 plechovka kondenzované houbové polévky
- ½ šálku suchého vermutu
- ½ sáčku suché cibulové polévkové směsi
Postup
- Předehřejte troubu na 165 °C.
- Ve velké míse smíchejte mouku a černý pepř. Obalte maso v ochucené mouce a přebytečnou mouku oklepejte.
- Ve velkém hrnci na středním ohni rozpusťte máslo. Maso opečte ze všech stran a vložte do zapékací mísy s poklicí.
- V malé misce smíchejte kondenzovanou polévku, vermut a polévkovou směs a nalijte na pečeni.
- Přikryjte a pečte v předehřáté troubě do požadované propečenosti, asi 3 hodiny. Pro středně propečenou pečeni by měl teploměr s okamžitým měřením vložený do středu ukázat alespoň 63 °C.