Úžasně krátký seznam ingrediencí a desetiminutová příprava dělají z těchto čokoládových bomb s arašídovým máslem jednu z nejjednodušších keto pochoutek
Jednou z nejlepších věcí na tomto receptu je velmi krátký seznam ingrediencí – k přípravě této chutné pochoutky budete potřebovat pouze tři ingredience.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Celkem: 10 minut
Odborná rada
Pokud byste raději použili granulované sladidlo, měli byste použít práškové sladidlo, jinak budou mít pochoutky zrnitý pocit v ústech. A do směsi budete muset přidat trochu vody, aby nebyla příliš suchá a křídová.
Fungují 2 lžíce vody. Začněte však s jednou lžící, dobře ji do těsta vmíchejte a pak se rozhodněte, zda chcete přidat další. Vaším cílem je mít hladké těsto, které můžete tvarovat rukama.
Varianty
- Místo arašídového másla můžete použít jakékoli přírodní ořechové máslo, které máte rádi. Chuť sice nebude stejná, ale i tak bude velmi dobrá.
- Jak bylo uvedeno výše, místo stévie můžete použít práškové sladidlo.
- Můžete přidat malé množství vanilkového extraktu – zkuste ¼ lžičky.
Ingredience
- ½ šálku přírodního krémového arašídového másla
- 1 lžička glyceritu stévie
- 2 lžíce holandského kakaa
- špetka mořské soli
- 1-2 lžíce vody
Postup
- Do středně velké mísy přidejte arašídové máslo, sladidlo a kakaový prášek.
- Pokud používáte práškové sladidlo, musíte přidat také 1-2 lžíce vody. I v případě použití stévie budete možná muset přidat lžičku vody.
- Přísady rozmixujte vidličkou nebo gumovou stěrkou dohladka.
- Směs bude velmi hustá.
- Směs rozdělte pomocí malé naběračky na sušenky (2 polévkové lžíce) a pak každou část vytvarujte rukama do hladké kuličky.
- Pokud jste použili stévii, měli byste získat 6 kuliček.
- Při použití práškového sladidla by jich mělo být 7.
- Tlusté bomby skladujte ve vzduchotěsné nádobě na kuchyňské lince.
- Pokud je ve vaší kuchyni velmi teplo, možná je budete muset skladovat v lednici.
- Pokud tak učiníte, vyjměte je z lednice hodinu předtím, než si na nich pochutnáte.