Ingredience
- 300 g kedlubny
- polovina citronu
- jedna lžička nastrouhaného křenu
- dvě vejce uvařená natvrdo
- dvě sladkokyselé okurky
- dvě lžíce majonézy
- 100 g rostlinného másla
- dvě mladé cibulky s natí
- sůl
- pepř
Postup
Kedlubnu očistíme, umyjeme, nastrouháme na jemném struhadle, vložíme do mísy, pokapeme šťávou z citronu a necháme chvíli stát. V druhé míse utřeme majonézu s máslem do pěny, přidáme oloupaná nakrájená vejce, nastrouhané okurky, osolíme, opepříme a promícháme.
Z nastrouhané kedlubny vymačkáme šťávu, vmícháme do máslové pěny, přidáme na jemném struhadle nastrouhaný křen, nakrájenou cibulku i s natí a promícháme. Před podáváním uložíme na dvacet minut do ledničky. Pomazánku můžeme ozdobit plátky rajčaty a kolečky uvařeného vejce.