Kaštany bezesporu patří k zimnímu období a vánočním svátkům. Proč je ale jíst jen pečené? Zkuste tyto báječné sušenky, které skvěle poslouží jako vánoční cukroví, na kterém si všichni pochutnají.
Tento jednoduchý recept zachutná každému, ať už se chystáte na váženou návštěvu nebo si chcete pochutnat na něčem sladkém u filmového večeru s rodinou, určitě ho vyzkoušejte.
Ingredience
Co budeme potřebovat?
- 100 g kaštanové pasty
- 50 g ovesné mouky
- 1 lžíci vanilkového extraktu
- 1/2 lžičku skořice
- 1/2 lžičku citronové kůry
- brusinky na ozdobení
A jaký je postup?
Postup přípravy
Základem těchto báječných sušenek je kaštanová pasta, kterou jsem získala umixováním uvařených kaštanů s vanilkou, špetkou soli a trochy vody pro lepší konzistenci.
Teď už je vše až směšně jednoduché, smícháme všechny ingredience kromě brusinek a vytvoříme hladké těsto, které zabalíme do folie a necháme alespoň hodinu v lednici. Poté těsto vyválíme na tenký plát, ze kterého vykrajujeme libovolné tvary. Sušenky poklademe na plech a lehce do jejich povrchu vmáčkneme posekané brusinky.
Takto brusinky pečeme 10 – 15 minut na 170 stupňů.
Další oblíbený recept na je cukroví ze špaldové mouky.