Ingredience
- 400 g žampionů
- 4 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- 50 g toastového chleba (1,5krajíčku)
- 200 ml smetany
- 600 g kuřecích prsních řízků
- lžíce posekané pažitky a meduňky
- 3 lžíce citronové šťávy
Postup
Žampiony očistíme, posekáme nadrobno a prudce opečeme na dvou lžících oleje asi 5min. Pak houby osolíme, opepříme a odložíme stranou.2toastové chleby rozkrájíme na menší kostky, které namočíme ve smetaně. Maso omyjeme pod studenou vodou, osušíme v papírové kuchyňské utěrce a pokrájíme nadrobno.
Poté maso společně s chlebem, smetanou, bylinkami a lžičkou solí, pepřem a cit.šťávou umeleme na jemné pyré. Nakonec vmícháme žampiony. Z hmoty vytvarujeme 12 karbanátků. V pánvi rozehřejeme zbývající olej a karbanátky smažíme na mírném ohni asi 5 minut. Podáváme sypané bylinkami a bramborami.
A na závěr doporučení na recept na holandské karbanátky se sýrem.