Karamelový popcorn – recept

Sladká jídlaSlané receptySnacky

Skvělý karamelový popcorn pro jakýkoliv volný den nebo příležitost. Pokud máte rádi žvýkací popcorn, pečte obalenou kukuřici o něco méně.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Doba vaření: 60 minut
  • Celkem: 75 minut
  • Počet porcí: 20

Ingredience

  • 5 litrů pražené kukuřice
  • 1 šálek másla
  • 2 šálky hnědého cukru
  • 1/2 šálku kukuřičného sirupu
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky jedlé sody

Postup

  1. Předehřejeme troubu na 120 °C. Vložíme kukuřici do velké mísy.
  2. Ve středně velkém hrnci na mírném ohni rozpustíme máslo. Vmícháme hnědý cukr, kukuřičný sirup a sůl. Za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme bez míchání 4 minuty.
  3. Odstavíme pánev z ohně a vmícháme vanilku a jedlou sodu. Za stálého míchání přeleváme karamel slabým proudem na kukuřici. Mícháme, dokud se rovnoměrně nepokryje.
  4. Kukuřici rozdělíme do dvou velkých mělkých zapékacích misek. Pečeme v předehřáté troubě za stálého míchání každých 15 minut po dobu 1 hodiny.
  5. Vyjmeme popcorn z trouby a před rozlámáním na kousky ho necháme zcela vychladnout.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang