Skvělý karamelový popcorn pro jakýkoliv volný den nebo příležitost. Pokud máte rádi žvýkací popcorn, pečte obalenou kukuřici o něco méně.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Doba vaření: 60 minut
- Celkem: 75 minut
- Počet porcí: 20
Ingredience
- 5 litrů pražené kukuřice
- 1 šálek másla
- 2 šálky hnědého cukru
- 1/2 šálku kukuřičného sirupu
- 1 lžička soli
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/2 lžičky jedlé sody
Postup
- Předehřejeme troubu na 120 °C. Vložíme kukuřici do velké mísy.
- Ve středně velkém hrnci na mírném ohni rozpustíme máslo. Vmícháme hnědý cukr, kukuřičný sirup a sůl. Za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme bez míchání 4 minuty.
- Odstavíme pánev z ohně a vmícháme vanilku a jedlou sodu. Za stálého míchání přeleváme karamel slabým proudem na kukuřici. Mícháme, dokud se rovnoměrně nepokryje.
- Kukuřici rozdělíme do dvou velkých mělkých zapékacích misek. Pečeme v předehřáté troubě za stálého míchání každých 15 minut po dobu 1 hodiny.
- Vyjmeme popcorn z trouby a před rozlámáním na kousky ho necháme zcela vychladnout.