Tuto verzi karamelového frappuccina si snadno připravíte doma smícháním kávy s mlékem, karamelovým sirupem a ledem. Každou sklenici doplňte šlehačkou a navrch kápněte další karamelový sirup. Podávejte s brčkem.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Počet porcí: 2
Ingredience
- 2 šálky ledu
- 1 šálek uvařené silné černé kávy, vychlazené
- 1 šálek nízkotučného mléka
- 1/3 šálku karamelového sirupu
- 3 lžíce bílého cukru
Postup
- Led, kávu, mléko, karamelový sirup a cukr rozmixujeme v mixéru při vysokých otáčkách dohladka.
- Nalijeme do dvou sklenic o objemu 500 ml.
Tipy
- Silnou kávu připravíte tak, že v kávovaru použijete 2 lžíce mleté zrnkové kávy na 1 šálek vody.
- Základem receptu je led. Nejlepší je drcený led, který je vhodnější do mixéru, ale použít můžete i led v kostkách.