Je to tak snadný, rychlý a zároveň vlastně zdravý recept. Navíc jsou tyto čokoládky bohaté na zdravé tuky a antioxidanty. Neobsahují žádné podivné vosky nebo emulgátory či umělá aromata a barviva. A samozřejmě je tento recept taky hodně univerzální pro jakoukoliv výrobu tabulky čokolády, čokoládové polevy atd.

Pokud chcete darovat svému Valentýnovi opravdu něco úžasně čokoládového, jsou to právě tyto raw karamelové čokoládové bonbonky, jako skvělý dezert.

Porce: cca 30 bonbónů

Prep time: 30 minut

Doba mražení: 1 hodina

Ingredience

Raw čokoláda:

  • 1/4 hrníčku kokosového oleje
  • 1/4 hrníčku kakaového másla
  • 2 lžičky kokosové nektaru/medu – volitelně
  • 4 lžíce raw kakaového prášku
  • 1/8 lžičky soli (používám himalájskou)
  • 1/4 lžičky vanilkového extraktu

Karamel:

  • 14 vypeckovaných medjool datlí
  • 1 lžička kokosového oleje
  • 1/8 lžičky vanilkového extraktu
  • 1/8 lžičky soli

Postup: Vložte hrnek nebo žáruvzdornou misku do malého kastrolu s vodou a na mírném ohni nechte v tomto hrnku rozpustit kokosový olej a kakaové máslo. Přidejte kokosový nektar, kakao, vanilku, sůl a míchejte metličkou dokud nedosáhnete hladké čokolády.

Do silikonové formy na pralinky (popřípadě na led a nebo můžete použít dokonce držátko na vajíčka, které máte určitě v ledničce) nalijte lžičkou trochu čokolády a naklánějte formu tak, aby se dostala čokoláda i na boky.

Nyní vložte formu do mrazáku zhruba na 10 minut a mezitím si připravíme karamel. V kuchyňském robotu si umixujeme datle s kokosovým oleje a vanilkou. Přidejte množství soli podle vaší chuti a umixujte dohladka.

Vyjměte formu z mrazáku a do každé formy na pralinku přidávejte lžičkou karamelovou náplň. Nyní jednoduše zalijeme přes vrch zbytkem čokolády až po okraje formiček. Čokoládou zakryjte úplně karamelovou náplň.

Vraťte zpátky do mrazáku a nechte tuhnout alespoň jednu hodinu. Takto můžete čokoládky uchovávat v mrazáku až jeden měsíc.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang