Příprava skvělých karamelek vám nezabere ani hodinu.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 25 minut
- Celkem: 40 minut
- Počet porcí: 60
Ingredience
- hustá smetana ke šlehání
- 2 šálky bílého cukru
- 1 šálek baleného hnědého cukru
- 1 šálek másla
- 1 šálek kukuřičného sirupu
- 1 šálek odpařeného mléka
- 1 a ¼ lžičky vanilkového extraktu
Postup
- Vymažte pekáč o rozměrech 30 x 38 cm a dejte ho stranou.
- Na středně velký hrnec připevněte teploměr na cukroví.
- Do připraveného hrnce dejte smetanu ke šlehání, bílý cukr, hnědý cukr, máslo, kukuřičný sirup a odpařené mléko.
- Směs vařte a míchejte na mírném ohni, dokud teplota nedosáhne 120 °C.
- Odstavte hrnec z ohně.
- Vmíchejte vanilku.
- Směs nalijte do připravené nádoby a nechte ji zcela vychladnout.
- Nakrájejte karamel na 60 malých čtverečků.
- Zabalte je do voskovaného papíru pro skladování.