Ovládněte přípravu sladké, karamelizované cibule. Skvěle se hodí k těstovinám, quichům nebo jako příloha k domácímu hovězímu burgeru a ke klobásám.
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 velké cibule (červené nebo bílé) nakrájené na plátky
- Špetka soli
- 2 lžíce měkkého hnědého cukru
- 1-2 lžíce balzamikového octa
Postup
- Ve velké hluboké pánvi na mírném ohni rozehřejte olej.
- Přidejte cibuli s velkou špetkou soli a pomalu ji 30-40 minut restujte. Občas ji promíchejte, aby se nepřichytila nebo nepřipálila, dokud nezměkne a nezezlátne.
- Pokud se cibule začne chytat, přidejte do pánve trochu vody a dobře promíchejte.
- Přidejte cukr a ocet, aby získaly sladkou, lehce ostrou chuť čatní. Vařte na mírném ohni dalších 5 minut za občasného míchání, dokud se směs nebude lepit, cukr se nerozpustí a ocet nezredukuje.
- Cibule je nyní připravena k podávání nebo k použití v dalších receptech.