kapustovy-salat

Kapusta nemusí nutně patřit jen do teplých pokrmů. Výborně chutná například v tomto salátu s netradiční, avšak lahodnou kombinací brusinek, jablek a pekanových ořechů.

Kombinace jablka, brusinek a ořechů vytváří podobně jako třeba u waldorfského salátu specifickou a jedinečnou chuť, kterou si okamžitě zamilujete.

Přísady na salát

  • Pekanové ořechy (1/2 šálku)
  • Kapusta (200 g)
  • Ředkvičky (4 – 5 ks)
  • Sušené brusinky (1/2 šálku)
  • Jablko (1 ks)
  • Kozí sýr (55 g)

Přísady na dressing

  • Olivový olej (3 lžíce)
  • Jablečný ocet (1 a 1/2 lžíce)
  • Dijonská hořčice (1 lžíce)
  • Med nebo javorový sirup (1 a 1/2 lžičky)
  • Sůl

Postup

Předehřejte troubu na 170 °C a na pečicí plech vysypejte pekanové ořechy. Jemně je v troubě opékejte po dobu zhruba 5 minut, čas od času je promíchejte. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.

Kapustu zbavte košťálu a listy nakrájejte na malé kousky. Vložte do velké salátové mísy, promněte rukama a přidejte najemno nakrájené ředkvičky. Nakrájejte na malé kousky pekanové ořechy a brusinky, přidejte do mísy, promíchejte, a přidejte na kousky nakrájené jablko. Posypejte kozím sýrem.

V malé misce smíchejte ingredience na dressing, smíchejte se salátem a okamžitě podávejte.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang