Tento skvělý recept na kapustový salát plný barevné zeleniny, křupavé cizrny, avokáda, brusinek a pepita se skvěle hodí k obědu.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 25 minut
- Celkem: 40 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 dávka pečené cizrny
- 1 svazek kapusty, stonky odstraněny, listy natrhány
- 1 lžička citronové šťávy
- 1/2 lžičky extra panenského olivového oleje
- 1 malá mrkev, nastrouhaná
- 1 malá červená řepa, nastrouhaná
- 1/2 melounové ředkvičky, velmi tenké plátky
- 1 avokádo, nakrájené na kostičky
- 2 lžíce sušených brusinek
- 1/4 šálku opražených pepitů
- 1 lžička sezamových semínek
- mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
Na zálivku:
- 1/2 šálku nakrájené pečené mrkve
- 1/3 až 1/2 šálku vody
- 1/4 šálku extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce rýžového octa
- 2 lžičky mletého zázvoru
- 1/4 lžičky mořské soli
Postup
- Připravte zálivku a opečte cizrnu. Předehřejte troubu na 200 °C a vyložte velký plech pečicím papírem.
- Cizrnu promíchejte s kapkou olivového oleje a posypte špetkou soli a pepře.
- Kousky mrkve na dresink dejte do vlastního rohu na plech, aby se opekly spolu s cizrnou.
- Pečte 25 minut nebo dokud cizrna nezhnědne a nezkřehne a mrkev nezměkne.
- Upečenou cizrnu dejte stranou. Mrkev přendejte do mixéru a přidejte vodu, olivový olej, rýžový ocet, zázvor a sůl.
- Zálivku rozmixujte dohladka a až do použití ji dejte vychladit do lednice.
- Listy kapusty dejte do velké mísy a pokapejte je citronovou šťávou, 1/2 lžičkou olivového oleje a několika špetkami soli.
- Rukama mačkejte listy, dokud nezměknou, nezvadnou a nezmenší se v míse přibližně na polovinu.
- Přidejte mrkev, červenou řepu, melounové ředkvičky, polovinu avokáda nakrájeného na kostičky, brusinky, pepitu, pár špetek soli a pepře a promíchejte.
- Hojně pokapejte mrkvovo-zázvorovým dresinkem.
- Navrch dejte zbylé avokádo, další dresink, opečenou cizrnu a posypte sezamovými semínky.
- Podle chuti dochuťte a podávejte.