Uvařte si lahodné kapustičky se slaninou a kaštany, které můžete servírovat buďto jako přílohu, nebo jednoduchý salát.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 8 minut
- Celkem: 23 minut
Ingredience
- 1 balení malých kapustiček
- 100 g pancetty nakrájené na kostičky
- 225 g vakuově balených kaštanů
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Kapustičky rozkrojte na poloviny.
- V hrnci přiveďte vodu k varu a kapustičky vařte 2-3 minuty. Měly by být jasně zelené a stále velmi mírně křupavé.
- Uvařené kapustičky důkladně slijte a vložte do mísy s ledovou vodou na dobu až dvou hodin.
- Ve woku nebo na jiné vhodné pánvi osmažte pancettu do křupava, přidejte mírně polámané kaštany a 1-2 minuty je opékejte, poté je vyjměte z pánve a dejte stranou.
- Do rozehřátého woku přidejte velmi dobře osušené kapustičky a 2-3 minuty je smažte. Dochuťte solí a černým pepřem. Vraťte kaštany a slaninu na pánev dobře promíchejte a poté podávejte.