pexels-jess-loiterton-5505464

Glazujte sladké brambory s hnědým cukrem, kořením a pomerančovou omáčkou. Vše se připravuje na plotně a trvá to jen 35 minut.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 25 minut
  • Celkem: 35 minut

Ingredience

  • 1,5 kg batátů, oloupaných a nakrájených na 2 cm kousky
  • Sůl
  • 2 šálky pomerančové šťávy
  • 1-1 a 1/4 šálku hnědého cukru
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky skořice
  • 4 lžíce másla

Postup

  1. Vložte nakrájené sladké brambory do hrnce a zalijte je několika centimetry studené vody. Přiveďte je k varu a přidejte velkou špetku soli.
  2. Sladké brambory vařte 5-10 minut, nebo dokud je nepropíchnete vidličkou, ale ještě nejsou úplně uvařené (v dalším kroku budete pokračovat ve vaření). Sceďte je a dejte stranou.
  3. V mělké široké pánvi smíchejte zbývající ingredience (pomerančovou šťávu, hnědý cukr, mletý zázvor, skořici, máslo) a na prudkém ohni je přiveďte k varu.
  4. Přidejte sladké brambory a dobře je omáčkou obalte. Vařte na prudkém ohni, dokud se omáčka nezredukuje na sirup, asi 10 minut. Podávejte horké.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang