Glazujte sladké brambory s hnědým cukrem, kořením a pomerančovou omáčkou. Vše se připravuje na plotně a trvá to jen 35 minut.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 25 minut
- Celkem: 35 minut
Ingredience
- 1,5 kg batátů, oloupaných a nakrájených na 2 cm kousky
- Sůl
- 2 šálky pomerančové šťávy
- 1-1 a 1/4 šálku hnědého cukru
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/2 lžičky skořice
- 4 lžíce másla
Postup
- Vložte nakrájené sladké brambory do hrnce a zalijte je několika centimetry studené vody. Přiveďte je k varu a přidejte velkou špetku soli.
- Sladké brambory vařte 5-10 minut, nebo dokud je nepropíchnete vidličkou, ale ještě nejsou úplně uvařené (v dalším kroku budete pokračovat ve vaření). Sceďte je a dejte stranou.
- V mělké široké pánvi smíchejte zbývající ingredience (pomerančovou šťávu, hnědý cukr, mletý zázvor, skořici, máslo) a na prudkém ohni je přiveďte k varu.
- Přidejte sladké brambory a dobře je omáčkou obalte. Vařte na prudkém ohni, dokud se omáčka nezredukuje na sirup, asi 10 minut. Podávejte horké.