kandovana-slanina-2

Připravte si křupavou slaninu podle tohoto receptu.

Ingredience

  • 12 plátků slaniny, asi 1/2 cm silných
  • Jemně mletý černý pepř
  • 1/3 šálku světle hnědého cukru

Postup

  1. Předehřejte troubu na 170 °C.
  2. Plátky slaniny vložte do mísy, okořeňte je pepřem a promíchejte s hnědým cukrem. Plech na pečení vyložte pečícím papírem nebo alobalem a slaninu na něj v jedné vrstvě naaranžujte. Slaninu posypte cukrem, který zůstal v misce.
  3. Pokryjte ji další vrstvou papíru nebo alobalu a rovnou ji přikryjte dalším plechem. Plech na pečení slaninu během pečení zploští.
  4. Plech umístěte do středu trouby a pečte 20 minut. Slaninu zkontrolujte nadzvednutím horního plechu a papíru. Pokud není zlatohnědá a poměrně křupavá, odolejte pokušení zvýšit teplotu trouby a péct ji o 10-15 minut déle.
  5. Znovu ji zkontrolujte. Mějte na paměti, že když vyjmete plech a přenesete slaninu na servírovací talíř nebo jednotlivé talíře, slanina ještě trochu „křupne“. Buďte trpěliví.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang