Brusinky jsou výborným doplňkem k masu všeho druhu, zvěřinu nevyjímaje. Důkazem je tento báječný kančí guláš s brusinkami.
Zvěřina se v našich končinách těší velké oblibě, zejména v podzimních a zimních měsících. Skvělým doplňkem je pak brusinková omáčka k masu.
Ingredience:
- 60 dkg kančí plece
- 48 dkg brusinkového kompotu
- 15 dkg cibule
- 10 dkg sádla
- 5 dkg slaniny
- 5 dkg hladké mouky
- 3 dkg sladké papriky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 4 kuličky pepře nebo jalovce
- 4 kolečka pomeranče
- 4 kolečka citronu
- kmín
- česnek
- pepř
- sůl
Postup:
Maso nakrájené na nudličky opepříme, osolíme a opečeme na dozlatova osmažené cibulce.
Poté přidáme rajčatový protlak a opět chvíli smažíme. Přidáme papriku, koření s česnekem a kolečka pomeranče a citronu.
Lehce podlijeme a nejlépe v troubě dusíme pod pokličkou asi 45 minut.
Poté maso krátce orestujeme, zaprášíme moukou, osmažíme a zalijeme asi 6 dl vody. Osolíme, povaříme a nakonec přidáme brusinkový kompot.
Necháme prohřát, až se objeví tuk. Doporučujeme podávat se špekovými knedlíčky.