Ingredience:

Celozrnná bageta se záparou: Tmavá bageta vyrobená z celozrnné pšeničné mouky, díky které má nadýchanou porézní střídu, a z celozrnné žitné mouky, které vděčí za vláčnost. Obohacená záparou (speciální směs máčených a tepelně upravených cereálií a semínek). Z kamenné pece.

  • Celozrnné bagety s záparou a ovesnými vločkami
  • Hrášek mražený 1kg
  • Máslo 1pl
  • 1 malá cibule
  • 3 stroužky česneku
  • Olivový olej 1kl
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Parmezán jemně nastrouhaný 100g
  • Křepelčí vejce cca 10ks
  • Slanina poctivá plátky 200g
4295490_baked-300x300-6987932

Postup:

Cibulku a česnek nakrájíme na malé kostky a na másle spolu s olivovým olejem orestujeme, přidáme hrášek a necháme povařit cca 8min. Dochutíme solí a pepřem.

Necháme vychladnout přidáme parmasan a rozmixujeme do hladka tyčovým mixerem. Na kolečka nakrájíme bagety a ozdobným cukrářským sáčkem nanášíme směs, dozdobíme na plátky nakrájeným vařeným křepelčím vejcem a kousky upražené slaniny.

Za vyzkoušení stojí také tento chutný recept na dýňové pyré.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang