Ingredience:
Celozrnná bageta se záparou: Tmavá bageta vyrobená z celozrnné pšeničné mouky, díky které má nadýchanou porézní střídu, a z celozrnné žitné mouky, které vděčí za vláčnost. Obohacená záparou (speciální směs máčených a tepelně upravených cereálií a semínek). Z kamenné pece.
- Celozrnné bagety s záparou a ovesnými vločkami
- Hrášek mražený 1kg
- Máslo 1pl
- 1 malá cibule
- 3 stroužky česneku
- Olivový olej 1kl
- Sůl a pepř dle chuti
- Parmezán jemně nastrouhaný 100g
- Křepelčí vejce cca 10ks
- Slanina poctivá plátky 200g
Postup:
Cibulku a česnek nakrájíme na malé kostky a na másle spolu s olivovým olejem orestujeme, přidáme hrášek a necháme povařit cca 8min. Dochutíme solí a pepřem.
Necháme vychladnout přidáme parmasan a rozmixujeme do hladka tyčovým mixerem. Na kolečka nakrájíme bagety a ozdobným cukrářským sáčkem nanášíme směs, dozdobíme na plátky nakrájeným vařeným křepelčím vejcem a kousky upražené slaniny.
Za vyzkoušení stojí také tento chutný recept na dýňové pyré.