Celozrnná bageta se záparou. Tmavá bageta vyrobená z celozrnné pšeničné mouky, díky které má nadýchanou porézní střídu, a z celozrnné žitné mouky, které vděčí za vláčnost. Obohacená záparou (speciální směs máčených a tepelně upravených cereálií a semínek). Z kamenné pece.
Ingredience:
- Celozrnné bagety s záparou a ovesnými vločkami
- Dýně oranžová nejlépe hokaidó 1-1,2 kg
- Olivový olej
- 1 velká cibule
- Římský kmín 1kl
- Sůl a pepř dle chuti
- Třtinový cukr 1kl
- Kvalitní sušená tenčí papriková klobáska cca 300g
- Jalapenos papričky 1 plechovka (1 kolečko na porci)
Postup:
Dýni oloupeme a očistíme od semen cibuli také, vše nakrájíme na menší kousky, dáme na pečící papír na plech. Pokapeme olivovým olejem osolíme, opepříme a posypeme římským kmínem a cukrem.
Vše na plechu řádně promícháme a dáme do předehřáté trouby péct na cca 180°C do změknutí to je asi 10-15 min. Povychladnutí vše poctivě rozmixujeme na hladké dýňové pyré.
Cukrářským sáčkem dekorujeme kolečka nakrájené bagety, dozdobíme kolečkem klobásky a nakládané papričky jalapenos. Můžeme přidat snítku koriandru.
A zde inspirace v podobě receptů z dýně hokaido a ještě jeden chutný recept na dýňové pyré.