Ingredience:
Celozrnná bageta se záparou a ovsenými vločkami je vyrobená z celozrnné pšeničné a celozrnné žitné mouky. S extra bohatým posypem vloček, lnu a sezamu.
Díky zápaře (směsi máčených semínek a cereálií) získává pečivo jedinečnou chuť a vydrží déle měkké a vláčné. Zápara navíc dodává do pečiva vlákninu. Výborná i na výrobu netradičních chuťovek.
- Celozrnné bagety s záparou a ovesnými vločkami
- Bazalka velké balení (velký květináč) cca 100g
- Mandle nesolené loupané
- Parmesán nebo Grand Moravia cca 80g
- Olivový olej 1,5 dcl
- 3 stroužky česnek
- Sůl a pepř
- Cherry rajčata cca 0,5 kg
- Baby mozzarella cca 0,5kg
- Pomazánkové máslo čisté 2 balení
- Majonéza 1pl
- Dijonská hořčice 1pl
Postup:
Bazalku, mandle, sýr, česnek, olivový olej a sůl a pepř rozmixujeme tyčovým mixerem na jemnou kaši – pesto. Pomazánkové máslo spolu s dijonskou hořčicí a majonézou zamícháme dohromady.
Kolečka baget lehce namažeme pomazánkou a poklademe na střídačku kolečky mozzarelly a rajčat. Pomocí kávové lžičky dozdobíme pestem.