Jogurtová poleva

Jednoduchý recept na jogurtovou polevu s vanilkovou příchutí, s nízkým obsahem sacharidů a bez cukru, s použitím stévie nebo práškového sladidla.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Přídavný čas: 2 hodiny 30 minut
  • Celkem: 2 hodiny 40 minut
  • Počet porcí: 12

Ingredience

  • 2 kelímky obyčejného řeckého jogurtu
  • 2 lžičky čistého vanilkového extraktu
  • 1 šálek moučkového cukru (nebo 1 šálek práškového sladidla bez cukru, případně 1 lžíce glyceridu stévie)
  • 2 lžíce kokosové mouky (pouze v případě použití stévie)

Postup

  1. Nad malou misku umístěte sítko s jemnými oky.
  2. Vložte jogurt do sítka.
  3. Zabalte ho do plastové fólie a dejte do chladničky, aby se scedil alespoň na dvě hodiny, nejlépe však přes noc.
  4. Tento krok je důležitý, jinak bude jogurt příliš tekutý na to, aby se z něj dala udělat správná poleva.
  5. Elektrickým ručním mixérem nastaveným na střední rychlost šlehejte scezený jogurt, vanilku a sladidlo (a případně kokosovou mouku), dokud poleva nezhoustne, asi 2 minuty.
  6. Přikryjte ji a dejte na 30-60 minut do lednice, zatímco budete péct a chladit dort nebo dortíky.
  7. Na polevu počkejte, dokud dortíky zcela nevychladnou.
  8. Poté naplňte čtvrtlitrový sáček na zip polevou, ustřihněte roh a použijte jej k potření košíčků polevou.
  9. Nebo jednoduše použijte stěrku nebo lžíci k rozetření polevy na dortíků.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang