Ingredience
- 2 šálky kuřecího vývaru se sníženým obsahem sodíku
- 2 šálky 2% mléka
- 1/3 šálku másla nakrájeného na kostičky
- 3/4 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
- 3/4 šálku nevařené staromódní krupice
- 1 šálek strouhaného sýra čedar
- 8 proužků slaniny nakrájených na silné plátky, nakrájených na kousky
- 1 libra nevařených středně velkých krevet, oloupaných a zbavených jadérek
- 3 stroužky česneku, mleté
- 1 lžička cajunského koření
- 4 zelené cibulky, nasekané
Postup
- Ve velkém hrnci přiveďte k varu vývar, mléko, máslo, sůl a pepř. Pomalu vmíchejte krupici. Snižte teplotu. Přikryjte a za občasného míchání vařte 15-20 minut nebo do zhoustnutí. Vmíchejte sýr, dokud se nerozpustí. Odstavte a udržujte v teple.
- Na velké pánvi opečte na středním ohni slaninu, dokud nebude křupavá. Děrovanou lžící ji vyjměte na papírové utěrky; slijte a ponechte si 4 lžičky kapie. Krevety, česnek a koření osmahněte v kapalině, dokud krevety nezrůžoví. Vmíchejte rezervovanou slaninu a prohřejte. Podávejte s kroupami a posypte cibulí.
Výživové údaje
- 674 kalorií
- 42 g tuku (22 g nasycených tuků)
- 241 mg cholesterolu
- 1845 mg sodíku
- 33 g sacharidů (7 g cukrů, 1 g vlákniny)
- 41 g bílkovin