Recept na jihozápadní hovězí s rýží

Hlavní jídlaHovězí masoMasoMinutkyRýže
jihozapadni-hovezi-s-ryzi-2

Toto překopané jídlo z pánve je výborné i s teplými moučnými tortillami a s guacamole. Pokud máte rádi ostřejší jídla, přidejte více jalapeňo a užijte si ten žár.

Ingredience

  • 450 g libového mletého hovězího masa (90% libové)
  • 1 středně velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 středně velká zelená paprika, nakrájená na kousky
  • 1 jalapeňo paprička, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
  • 1-1/2 šálku nevařené instantní rýže
  • 1 plechovka (cca 400 g) nakrájených rajčat s jemnou zelenou paprikou
  • 1-1/2 šálku hovězího vývaru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 šálek rozdrobené směsi mexického sýra

Recept je na 4 porce.

Postup

  1. Ve velké pánvi vařte hovězí maso, cibuli, zelený pepř a jalapeňo na středním ohni, dokud maso nezrůžoví a zelenina nezměkne, 8-10 minut.
  2. Hovězí maso rozbijte na drobné kousky. Nechte okapat.
  3. Přidejte rýži, rajčata, vývar a koření. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu.
  4. Přikryté vařte, dokud se tekutina nevstřebá, asi 5 minut.
  5. Rozdrobte vidličkou. Odstavte z ohně a posypte sýrem.
  6. Přikryté nechte stát, dokud se sýr nerozpustí.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang