Tento recept na carne guisada obsahuje kousky libového hovězího steaku, které se dusí s čerstvými rajčaty, paprikou, cibulí, česnekem a kořením a vytváří bohatou, pikantní omáčku. Podávejte s teplými tortillami a ozdobte je guacamole, zakysanou smetanou a sýrem čedar.
Ingredience
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 900 g hovězí svíčkové nakrájené na 1,5 cm kostky
- 4 velká rajčata, nakrájená na kousky
- 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
- 1 velká červená paprika, nakrájená na kousky
- ⅓ šálku vody
- 2 lžíce mletého kmínu
- 5 stroužků česneku, mletého
- 1 lžíce česnekového prášku
- 1 lžička sušeného, drceného mexického oregana
- 1 lžička soli
- ½ lžičky mletého černého pepře
- ½ lžičky papriky
Recept je na 6 porcí.
Postup
- Olej rozehřejte v holandské troubě na středně vysoké teplotě.
- Hovězí maso na rozpáleném oleji za občasného míchání smažte ze všech stran dohněda, asi 10 minut.
- Snižte teplotu na střední.
- Přidejte rajčata, cibuli, červenou papriku, vodu, kmín, česnek, česnekový prášek, oregano, sůl, černý pepř a papriku.
- Za častého míchání vařte, dokud hovězí maso nezměkne, asi 30 minut.
TIP: Pokud je omáčka příliš řídká, rozšlehejte v malé misce 1/2 šálku omáčky s 1 lžící mouky a pak ji vmíchejte zpět do masové směsi a vařte, dokud omáčka nezhoustne, asi 10 minut.