Recept na Jerky Lover’s Jerky – sladké, pálivé a pikantní

Hovězí masoMasoSlané receptySnacky
jerky-lovers-jerky-sladke-palive-a-pikantni

Jsme si jisti, že toto bude váš oblíbený recept na sladké a pikantní sušené hovězí maso pro ty, kteří milují rovnováhu mezi pálivým a sladkým. Jedná se o dokonalou pochoutku pro rodinné výlety, sportovní akce, kempování nebo turistické výlety.

Ananasová šťáva je klíčem, který spojuje chutě dohromady. S černým a červeným pepřem opatrně, protože chuť je velmi výrazná.

Ingredience

  • 1 lžíce cibulového prášku
  • 1 lžíce česnekového prášku
  • 2 lžičky černého pepře nebo podle chuti
  • 450 g libové hovězí svíčkové nakrájené na proužky o velikosti 0,3 mm
  • ½ šálku hnědého cukru
  • ⅔ šálku sójové omáčky
  • ½ šálku ananasové šťávy
  • ⅓ šálku balzamikového octa
  • ¼ šálku teriyaki omáčky
  • ¼ šálku worcesterské omáčky
  • 5 lžic tekutého kouřového aroma
  • 1 lžička červených pepřových vloček nebo podle chuti (nepovinné)

Recept je na 4 porce.

Postup

  1. V malé misce nebo hrnku smíchejte cibulový prášek, česnekový prášek a černý pepř.
  2. Hovězí maso lehce okořeňte, použijte pouze část směsi koření a zbytek si nechte.
  3. Hovězí maso vložte do vzduchotěsné plastové nádoby nebo misky a uložte do chladničky.
  4. Smíchejte hnědý cukr, sójovou omáčku, ananasovou šťávu, balzamikový ocet, teriyaki omáčku, worcesterskou omáčku a tekuté kouřové aroma.
  5. Zahřívejte, dokud se hnědý cukr zcela nerozpustí.
  6. Marinádu uložte do chladničky, dokud nevychladne.
  7. Vychlazenou marinádu nalijte na ochucené maso a rukou promíchejte, aby se obalilo.
  8. Mísu uzavřete a uložte do chladničky na nejméně 3 hodiny.
  9. Hovězí proužky naaranžujte na mřížku dehydrátoru a posypte ještě trochou směsi koření a vločkami červené papriky.
  10. Sušte 5 hodin nebo do požadované suchosti.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang