Jsme si jisti, že toto bude váš oblíbený recept na sladké a pikantní sušené hovězí maso pro ty, kteří milují rovnováhu mezi pálivým a sladkým. Jedná se o dokonalou pochoutku pro rodinné výlety, sportovní akce, kempování nebo turistické výlety.
Ananasová šťáva je klíčem, který spojuje chutě dohromady. S černým a červeným pepřem opatrně, protože chuť je velmi výrazná.
Ingredience
- 1 lžíce cibulového prášku
- 1 lžíce česnekového prášku
- 2 lžičky černého pepře nebo podle chuti
- 450 g libové hovězí svíčkové nakrájené na proužky o velikosti 0,3 mm
- ½ šálku hnědého cukru
- ⅔ šálku sójové omáčky
- ½ šálku ananasové šťávy
- ⅓ šálku balzamikového octa
- ¼ šálku teriyaki omáčky
- ¼ šálku worcesterské omáčky
- 5 lžic tekutého kouřového aroma
- 1 lžička červených pepřových vloček nebo podle chuti (nepovinné)
Recept je na 4 porce.
Postup
- V malé misce nebo hrnku smíchejte cibulový prášek, česnekový prášek a černý pepř.
- Hovězí maso lehce okořeňte, použijte pouze část směsi koření a zbytek si nechte.
- Hovězí maso vložte do vzduchotěsné plastové nádoby nebo misky a uložte do chladničky.
- Smíchejte hnědý cukr, sójovou omáčku, ananasovou šťávu, balzamikový ocet, teriyaki omáčku, worcesterskou omáčku a tekuté kouřové aroma.
- Zahřívejte, dokud se hnědý cukr zcela nerozpustí.
- Marinádu uložte do chladničky, dokud nevychladne.
- Vychlazenou marinádu nalijte na ochucené maso a rukou promíchejte, aby se obalilo.
- Mísu uzavřete a uložte do chladničky na nejméně 3 hodiny.
- Hovězí proužky naaranžujte na mřížku dehydrátoru a posypte ještě trochou směsi koření a vločkami červené papriky.
- Sušte 5 hodin nebo do požadované suchosti.