Recept na jelení sušené maso

Slané receptySnackySušené potravinyZvěřina
susene-jeleni-maso

Pikantní sušené jelení maso, které si můžete vyrobit doma v troubě. Pokud máte sušičku potravin, můžete zvěřinu usušit podle pokynů výrobce. Marinádu můžete také znovu použít pro další dávky.

Ingredience

  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 4 lžíce worcestrové omáčky
  • 2 lžíce tekutého kouřového aroma
  • 1 lžíce kečupu
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky pepře
  • ¼ lžičky česnekového prášku
  • ¼ lžičky cibulové soli
  • 450 g vykostěné zvěřinové pečeně

Postup

  1. Ve velkém plastovém sáčku smíchejte sójovou omáčku, worcestrovou omáčku, tekutý kouř, kečup, sůl, pepř, česnekový prášek a cibulovou sůl; dejte stranou.
  2. Nakrájejte zvěřinu na dlouhé proužky.
  3. Přidejte proužky do marinády a sáček uzavřete. Uložte do chladničky na 8 hodin až přes noc a občas prohněťte, aby se marináda rovnoměrně rozprostřela.
  4. Předehřejte troubu na 70 °C. Na dno trouby položte pánev nebo hliníkovou fólii, aby se zachytily kapky.
  5. Vyjměte zvěřinu z marinády a setřeste přebytečnou.
  6. Uspořádejte zvěřinu na drátěný rošt v jedné vrstvě a sušte v předehřáté troubě, dokud nedosáhnete požadované konzistence, 6 až 8 hodin.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang