Pikantní sušené jelení maso, které si můžete vyrobit doma v troubě. Pokud máte sušičku potravin, můžete zvěřinu usušit podle pokynů výrobce. Marinádu můžete také znovu použít pro další dávky.
Ingredience
- 4 lžíce sójové omáčky
- 4 lžíce worcestrové omáčky
- 2 lžíce tekutého kouřového aroma
- 1 lžíce kečupu
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky pepře
- ¼ lžičky česnekového prášku
- ¼ lžičky cibulové soli
- 450 g vykostěné zvěřinové pečeně
Postup
- Ve velkém plastovém sáčku smíchejte sójovou omáčku, worcestrovou omáčku, tekutý kouř, kečup, sůl, pepř, česnekový prášek a cibulovou sůl; dejte stranou.
- Nakrájejte zvěřinu na dlouhé proužky.
- Přidejte proužky do marinády a sáček uzavřete. Uložte do chladničky na 8 hodin až přes noc a občas prohněťte, aby se marináda rovnoměrně rozprostřela.
- Předehřejte troubu na 70 °C. Na dno trouby položte pánev nebo hliníkovou fólii, aby se zachytily kapky.
- Vyjměte zvěřinu z marinády a setřeste přebytečnou.
- Uspořádejte zvěřinu na drátěný rošt v jedné vrstvě a sušte v předehřáté troubě, dokud nedosáhnete požadované konzistence, 6 až 8 hodin.