Uvařte jehněčí kýtu v pomalém hrnci a odměnou vám bude křehké maso, které se rozplývá na jazyku.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 8 hodin
- Celkem: 8 hodin 15 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 1,3 kg vykostěné jehněčí kýty, svázané
- 30 g nesoleného másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 300 ml jehněčího vývaru
- 200 ml červeného vína
- 2 červené cibule nakrájené na klínky
- 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 5 snítek tymiánu
- 5 snítek rozmarýnu
- bramborová kaše a dušená zelenina k podávání
Postup
- Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej.
- Přidejte jehněčí maso a opékejte je z každé strany 4-5 minut.
- Nastavte pomalý hrnec na nízkou teplotu.
- V hrnci rozpusťte máslo do pěny a vmíchejte mouku.
- Postupně zašlehejte vývar, až se zapracuje, přidejte víno a přiveďte k varu.
- Odstavte.
- Do pomalého hrnce vložte cibuli, česnek, tymián a rozmarýn a na ně posaďte jehněčí maso.
- Zalijte jehněčí omáčkou.
- Přiklopte pokličkou a vařte 8 hodin nebo dokud není měkké a měkké.
- Jehněčí vyjměte a přikryté položte na talíř.
- Tekutinu přecedíme do pánve a vaříme, dokud mírně nezhoustne.
- Jehněčí maso podávejte nakrájené na silné plátky nebo rozdrobené (bude poměrně měkké) s bramborovou kaší, zelenou zeleninou a omáčkou.