Recept na jednoduchý zeleninový vývar

PolévkyVegetariánskéZeleninové polévky
Jednoduchý zeleninový vývar

Tento zeleninový vývar je dobrý, základní recept a je ideální pro vegetariány.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 35 minut
  • Celkem: 50 minut
  • Počet porcí: 12

Ingredience

  • 2 velké mrkve
  • 2 řapíky celeru včetně listů
  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 svazek zelené cibule, nakrájené
  • 8 stroužků česneku, mletého
  • 8 snítek čerstvé petrželky
  • 6 snítek čerstvého tymiánu
  • 2 velké bobkové listy
  • 1 lžička soli
  • 2 čtvrtlitry vody

Postup

  1. Nakrájejte mrkev, celer a cibuli na 2,5 cm kousky.
  2. V hrnci na polévku rozehřejte olej.
  3. Přidejte mrkev, celer, cibuli, šalvěj, česnek, petržel, tymián a bobkové listy.
  4. Za častého míchání vařte, dokud zelenina nezměkne a nezačne hnědnout, 5 až 10 minut.
  5. Přidejte sůl a vodu a přiveďte k varu.
  6. Snižte teplotu a vařte odkryté 30 minut.
  7. Přecedíme. Zeleninu vyhoďte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang