Tento zeleninový vývar je dobrý, základní recept a je ideální pro vegetariány.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 35 minut
- Celkem: 50 minut
- Počet porcí: 12
Ingredience
- 2 velké mrkve
- 2 řapíky celeru včetně listů
- 1 velká cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 svazek zelené cibule, nakrájené
- 8 stroužků česneku, mletého
- 8 snítek čerstvé petrželky
- 6 snítek čerstvého tymiánu
- 2 velké bobkové listy
- 1 lžička soli
- 2 čtvrtlitry vody
Postup
- Nakrájejte mrkev, celer a cibuli na 2,5 cm kousky.
- V hrnci na polévku rozehřejte olej.
- Přidejte mrkev, celer, cibuli, šalvěj, česnek, petržel, tymián a bobkové listy.
- Za častého míchání vařte, dokud zelenina nezměkne a nezačne hnědnout, 5 až 10 minut.
- Přidejte sůl a vodu a přiveďte k varu.
- Snižte teplotu a vařte odkryté 30 minut.
- Přecedíme. Zeleninu vyhoďte.