Tento recept na pudink je kombinací několika různých receptů. Není příliš sytý ani příliš sladký, jak tomu u mnoha pudinků. Lze podávat ihned teplý nebo studený.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 15 minut
- Počet porcí: 8 porcí
Ingredience na jednoduchý pudink
- 4 šálky plnotučného mléka
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 1 lžička másla
- 4 vejce
- ½ šálku bílého cukru
- 3 lžíce kukuřičného škrobu
Postup na jednoduchý pudink
- Do hrnce dejte mléko, vanilkový extrakt a máslo.
- Vařte a míchejte na mírném ohni, dokud nezačne vřít.
- Stáhněte z ohně dříve, než se začne vařit.
- Vejce, cukr a kukuřičný škrob šlehejte v míse, dokud se cukr nerozpustí.
- Hrnec postavte zpět na mírný oheň.
- Za stálého šlehání pomalu přilévejte vaječnou směs, dokud krém nezhoustne, 5 až 10 minut.
- Podávejte teplý nebo krém přelijte do velké mísy, přikryjte a nechte vychladnout.
TIP: Pro velmi sladký pudink přidejte až o 1/4 šálku cukru více.