Klasický krevetový dip na večírky. Smíchejte malé růžové krevety, citronovou kůru a šťávu, šalvěj, petrželku, pálivou omáčku, smetanový sýr a trochu majonézy v tomto snadném studeném krevetovém dipu.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Celkem: 10 minut
- Počet porcí: 8
Ingredience
- 230 g smetanového sýra, pokojová teplota
- 1/4 šálku majonézy
- 2 až 4 lžíce citronové šťávy (2 lžíce, pokud se jedná o obyčejný citron), více podle chuti
- 1 lžička jemně nastrouhané citronové kůry
- 340 g vařených, vyloupaných, malých růžových krevet (salátové krevety)
- 1/4 šálku nakrájené šalotky, včetně zelených částí
- 2 lžíce jemně nasekané čerstvé petrželky
- 1/4 lžičky pálivé omáčky Tabasco nebo Crystal
- čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup
- Ve středně velké míse vyšlehejte smetanový sýr a majonézu dohladka.
- Přidejte citronovou šťávu a citronovou kůru. Šlehejte do hladka (možná budete muset použít metličku.)
- Pokud máte kuchyňský robot, rozmixujte krevety a směs smetanového sýra třemi jednosekundovými mixy.
- Pokud ne, nebo pokud se vám prostě nechce pracovat s kuchyňským robotem, nakrájejte krevety nadrobno až středně a vmíchejte je do smetanového sýra.
- Vraťte do mísy a vmíchejte šalvěj a petrželku.
- Podle chuti přidejte pálivou omáčku a černý pepř. Podle chuti přidejte více citronové šťávy.
- Uchovávejte v chladu. Podávejte s krekry nebo crudité.