snadny-kapustovy-salat

Tento recept na kapustový salát je tím nejlepším způsobem, jak jíst tuto zelenou listovou zeleninu. Zálivka z citronu, česneku a parmazánu mu dodává neodolatelnou chuť.

Ingredience

  • 220 g černé kapusty (případně kadeřavé)
  • 1 velmi malý stroužku česneku
  • ¼ lžičky soli
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 citron (3 až 4 lžíce šťávy a kůra)
  • ¼ hrnku čerstvě nastrouhaného parmezánu
  • ⅛ lžička chilli vloček
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • Krutony (volitelně k servírování)

Postup

  1. Omyjte a osušte kapustu. Poté listy kapusty zbavte řapíku a nahrubo nakrájejte.
  2. Oloupejte česnek a utřete jej se solí na pastu.
  3. Pastu vložte do středně velké mísy. Přidejte olivový olej, citronovou šťávu, chilli vločky a čerstvě mletý černý pepř a prošlehejte. Přidejte parmezán a promíchejte.
  4. Dresink promíchejte s listy kapusty. Podávejte posypané citronovou kůrou (a případně dalším parmazánem) a s krutony.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang