Tento recept na kapustový salát je tím nejlepším způsobem, jak jíst tuto zelenou listovou zeleninu. Zálivka z citronu, česneku a parmazánu mu dodává neodolatelnou chuť.
Ingredience
- 220 g černé kapusty (případně kadeřavé)
- 1 velmi malý stroužku česneku
- ¼ lžičky soli
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 citron (3 až 4 lžíce šťávy a kůra)
- ¼ hrnku čerstvě nastrouhaného parmezánu
- ⅛ lžička chilli vloček
- Čerstvě mletý černý pepř
- Krutony (volitelně k servírování)
Postup
- Omyjte a osušte kapustu. Poté listy kapusty zbavte řapíku a nahrubo nakrájejte.
- Oloupejte česnek a utřete jej se solí na pastu.
- Pastu vložte do středně velké mísy. Přidejte olivový olej, citronovou šťávu, chilli vločky a čerstvě mletý černý pepř a prošlehejte. Přidejte parmezán a promíchejte.
- Dresink promíchejte s listy kapusty. Podávejte posypané citronovou kůrou (a případně dalším parmazánem) a s krutony.