Tento jahodový sirup použijte k přípravě nápojů s přírodní příchutí. Recept vznikl jako pokus o vytvoření přírodnější náhrady jahodového sirupu prodávaného v obchodech.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 20 minut
- Celkem: 25 minut
- Počet porcí: 15
Ingredience
- 1 šálek vody
- 1 šálek bílého cukru
- 2 šálky rozčtvrcených jahod
Postup
- Smíchejte vodu a cukr v hrnci na středním ohni. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
- Vmíchejte jahody do hrnce a přiveďte k varu. Vařte 10 minut.
- Snižte teplotu na středně nízkou. Vařte, dokud nejsou jahody kašovité a omáčka nezhoustne, asi 10 minut.
- Následně tekutinu přecedíme do láhve a uchováme v chladničce.