francouzsky-toast-2

Tento základní recept má mnoho variant a hodí se na mnoho druhů chleba – bílý, celozrnný, italský nebo francouzský. Francouzský toast podávejte teplý s máslem a javorovým sirupem.

Doba přípravy: 15 minut

Počet porcí: 6

Ingredience

  • ⅔ šálku mléka
  • 2 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ¼ lžičky mleté skořice
  • sůl podle chuti
  • 6 silných plátků chleba
  • 1 lžíce másla nebo více podle potřeby

Postup

Krok 1
V míse prošlehejte mléko, vejce, vanilku, skořici a sůl.

Krok 2
Pánev lehce potřete máslem a zahřejte na středně vysokém plameni.

Krok 3
Namočte chléb do vaječné směsi z obou stran. Přendejte na rozpálenou pánev a smažte dozlatova, 3 až 4 minuty z každé strany. Podávejte teplé.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang